De Dafne Schippersbrug doet tot nu toe zijn naam nog geen eer aan. De ingebruikname van de brug over het Amsterdam Rijnkanaal is weer met enkele maanden vertraagd.
 

Nog dit kalenderjaar zou de brug moeten klaar zijn, maar wethouder Lot van Hooijdonk laat nu weten dat dit niet gaat lukken. Met het oog op veiligheid is het niet verantwoord om de werkzaamheden te versnellen.

De leuningen, de aanvaarbeveiliging, het gaaswerk en de verlichting zijn pas begin volgend jaar klaar en ook moet er nog een stroeve slijtlaag op het brugdek worden aangebracht. Dit laatste kan alleen uitgevoerd worden bij temperaturen die ruim boven het vriespunt liggen. De definitieve planning blijft dus afhankelijk van de weersomstandigheden, “maar er wordt alles aan gedaan om de brug zo snel mogelijk in 2017 op te leveren,” laat de wethouder weten.

Het is niet voor het eerst dat de aanleg van de brug vertraging heeft opgelopen. Begin dit jaar werd ook al duidelijk dat de eerste planning, halverwege 2016, ook bij lange na niet gehaald zou worden.