In de tweede fase van het project Antoniuskwartier zullen 151 nieuwe woningen in Overvecht worden gebouwd. Er komen 121 koopwoningen en 30 vrije sector huurwoningen op de plek van het oude Antonius Ziekenhuis.
 

Ontwikkelaar Timpaan en BAM Woningbouw hebben een realisatieovereenkomst bereikt over de bouw van 121 koopwoningen. BAM Woningbouw gaat verder met Altera Vastgoed 30 huurwoningen in de vrije sector realiseren. Het Antoniuskwartier komt in totaal uit 207 nieuwe woningen te bestaan. Eerder dit jaar zijn er al 56 koopwoningen opgeleverd.

De bouw van 151 nieuwe woningen, de tweede fase, start in 2017. De verkoop van die woningen wordt begin 2017 verwacht. De sloop van het voormalige Antonius ziekenhuis is op dit moment in volle gang.

Antoniuskwartier

Het Antoniuskwartier is een nieuwe woonwijk, onderdeel van de subwijk ‘Vechtzoom-Zuid’ en is gelegen aan de Paranádreef 2. Uitgangpunt van de nieuwe wijk is woonbebouwing in een groene setting, waardoor de wijk goed moet aansluiten op het nabijgelegen Vechtzoompark.

De woningen in het Antoniuskwartier krijgen een jaren ’30 uitstraling.