De Koud Weer Regeling (KWR) voor daklozen blijft ook dinsdagavond van kracht. Dit betekent extra bedden bij opvanghuizen voor daklozen, zodat ze niet buiten in de kou hoeven te slapen.

Hoewel het maandagavond de koudste herfstnacht van de eeuw was, viel de opkomst nog wat tegen bij De Tussenvoorziening. "We hadden gerekend op zo’n dertig extra bedden, maar uiteindelijk waren er twintig gevuld", zegt Willem Lammerink van De Tussenvoorziening. Hij weet niet waarom er minder mensen zijn komen opdagen dan verwacht: "De mensen die niet komen, die spreek je niet, dus je weet het ook niet."

Ook vannacht geldt de Koud Weer Regeling in Utrecht. Er worden vijf extra bedden geplaatst bij zowel de Sleep Inn als bij de Noiz en bij de Stadsbrug zoveel als nodig. "Mijn collega’s gaan tijdens de regeling actief de straat op om mensen naar binnen te halen."

Toch mogen daklozen nog buiten blijven slapen bij dit weer als ze dat willen. "Bij een gevoelstemperatuur van -10 graden moeten ze officieel naar binnen."

De Koud Weer Regeling geldt in de vier grote steden Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht. Artsen van de GGD bepalen wanneer de KWR geldt en wanneer niet.