Journalist Kevin P. Roberson (32) werd afgelopen zaterdag door een man aangevallen tijdens een anti-Zwarte-Piet-demonstratie bij de Jaarbeurs.

Bij de Jaarbeurs vond het Zapp Sinterklaasfeest plaats. Roberson heeft dinsdagochtend aangifte gedaan van mishandeling.

De Amerikaans-Nederlandse journalist was bij de demonstratie om verslag te doen. Wanneer hij begint met zijn live-verslaggeving, op een video te zien, hoe hij hard op zijn hoofd wordt geslagen.

In paniek roept Roberson: "Gekkenhuis, ik word hier mishandeld! Ik word hier gewoon geslagen!" Wanneer de aanvaller doorheeft dat Roberson aan het filmen is, stopt hij direct en rent hij weg.

Kwalijk

Roberson zei tegen De Volkskrant: "Ik kon niet meteen zien wie me sloeg, omdat mijn bril op de grond was gevallen. Inmiddels heb ik een kopie van zijn rijbewijs en zijn BSN-nummer weten te achterhalen." De aanvaller zou zich zaterdag nog hebben gemeld op een politiebureau in Utrecht, maar dat kan de politie niet bevestigen.

Thomas Bruning, secretaris van journalistenvakbond NVJnoemt het een kwalijke aanval op een journalist die probeert verslag te doen. "Het is belangrijk dat de politie stappen neemt om de verdachte op te pakken, om duidelijk te maken dat dit soort aanvallen jegens de pers niet kunnen."

Roberson plaatste een video op zijn facebookpagina The Robertson Report.