Restaurant Poké Perfect opent in februari haar deuren in een pand aan de Korte Jansstraat. Er zullen hoofdzakelijk gerechten worden geserveerd die zijn geïnspireerd op de Hawaiiaanse keuken. Dat betekent veel rauwe vis.
 

Specialiteit van het huis zijn de zogeheten Poké-bowls. 'Poké' betekent in het Hawaiiaans gesneden of in stukjes. "Alle ingrediënten van zo’n bowl zijn dan ook gesneden", vertelt Quinta Witzel, één van de oprichters. "Je kunt het omschrijven als een soort sushi in een kom. Eerst kies je wat voor vlees, vis of tofu je wilt. Dan kies je een groente of fruitsoort die je erbij wilt. Tot slot kies je een sausje en een topping", legt ze uit. De 'stukjes' worden doorgaans met sushirijst geserveerd.

Oorspronkelijk wordt bij het Hawaiiaanse gerecht alleen rauwe vis gegeten. Omdat niet iedereen in Nederland daar even dol op is, hebben de eigenaren ook gerookte kip en tofu aan de menukaart toegevoegd. "Eigenlijk kun je bij ons alle kanten op", vertelt Witzel.

Het initiatief voor Poké Perfect kwam vanuit de behoefte aan een gezond eettentje in Amsterdam, waar sinds twee maanden het eerste restaurant is gevestigd. "Ik heb zelf heel lang in New York gewoond. Daar wordt je eigenlijk verwend met goed eten en allerlei gezonde concepten. Toen ik vorig jaar weer terug naar Nederland verhuisde, merkte ik dat Amsterdam erg achterliep op dit gebied", vertelt Witzel. "Ik miste een tentje waar ik echt gezond kon eten. Daarom besloot ik samen met mijn broer zelf zo’n tentje op te zetten."

In Amsterdam loopt het restaurant volgens Witzel als een speer. In Utrecht opent in februari volgend jaar een tweede vestiging. "Toen we de locatie zagen, werden we meteen enthousiast. Het Janskerkhof ligt erg centraal en in een gezellige buurt." De keuze voor Utrecht is heel bewust gemaakt. "We vinden het gewoon een ontzettend leuke stad, met veel karakter. Het is ook echt een stad waar veel gegeten wordt, dus voor ons was het een logische keuze", besluit Witzel.