De vier hoofdverdachten van de zogenoemde Utrechtse Liquidatiebende hebben maandagochtend acht jaar cel gekregen van de rechter. Dat is fors lager dan het OM had geëist. Die eisten twee weken geleden nog zeventien jaar tegen de hoofdverdachten.
 

De Utrechtse Liquidatiebende bestaat uit tien mannen afkomstig uit Utrecht en Nieuwegein. Een andere verdachte moet zeven jaar de cel in, in de zaak die ook wel met '26Koper' wordt aangeduid. Ook werden er drie straffen uitgedeeld van drie jaar, één van twee maanden en één van 260 dagen.

Ruim anderhalf jaar geleden vond de politie tientallen handvuurwapens, automatische geweren en handgranaten in een loods. De zware wapens waren volgens justitie van een zeer professioneel georganiseerde bende uit de omgeving van Utrecht die zich bezighield met 'moorden op bestelling'.

De groep zou hebben gewerkt met een dodenlijst. Het Openbaar Ministerie koppelde de verdachten uit deze zaak in ieder geval aan drie liquidaties. De groep is uiteindelijk niet veroordeeld voor het voorbereiden van liquidaties. Wel hadden ze vele wapens ingekocht.