Het Utrechts klimaatveranderings- en ecosystemenonderzoek heeft wereldwijd de grootste impact. Dat laat Times Higher Education weten, dat jaarlijks de World University Rankings uitbrengt. 
 

De Utrechtse wetenschappelijke publicaties in de categorie 'Environmental Sciences' tussen 2011 en 2015 scoren hoger op citatie-impact dan de publicaties van onder andere Stanford University en Harvard. Van alle universiteiten zijn onderzoeken van de Universiteit Utrecht het meest geciteerd in artikelen over onderzoek op het gebied van klimaatverandering en ecosystemen.

"Het is een gezamenlijke prestatie van de onderzoekers aan de universiteit, gebaseerd op de sterke positie van Utrecht in interdisciplinair onderzoek", zegt Detlef van Vuuren, milieuwetenschapper aan de Universiteit Utrecht en auteur van de meest-geciteerde artikelen.

Al het genoemde onderzoek valt binnen het onderzoeksthema Sustainability, één van de vier onderzoeksthema’s van de Universiteit Utrecht. Piet Hoekstra, decaan van de faculteit Geowetenschappen: "We zijn ontzettend trots om te zien dat ons duurzaamheidsonderzoek wereldwijde impact heeft. Het laat zien dat we veel kunnen bereiken met interdisciplinaire samenwerking."