De 19-jarige Julia uit Zutphen woont de eerste week van december in Utrecht Centraal. NS bood vorige week via Kamernet de tijdelijke kamer aan, wat meer dan tweehonderd reacties opleverde.
 

Voor één euro mag ze gebruik maken van het gehele station. Dat betekent dat ze zo’n 25.000 vierkante meter, 29 toiletten en talloze horecagelegenheden tot haar beschikking heeft. Ze heeft ook de mogelijkheid zich even terug te trekken; in de buurt van perron 21 kan ze gebruik maken van een volledig ingerichte slaap- en studeerkamer.

Julia is uit de honderden reacties gekozen dankzij een 'hospiteervlog'. Hierin maakt ze kennis met het Centraal Station. Zo ligt ze in haar pyjama op een van de banken op het station, poets ze haar tanden in diezelfde outfit op de openbare toiletten en stelt ze zich aan verschillende stationmedewerkers voor. "Utrecht Centraal, megagroot, maar tegelijk ook heel huiselijk. Ik denk dat ik me hier wel een week kan vermaken," concludeert ze in haar vlog.

De kamer wordt verhuurd vanwege de officiële opening van het nieuwe station op 7 december. NS ziet de tijdelijke bewoonster als de 'ultieme tester' van alle nieuwe voorzieningen. Een eis van de huisbaas is dan ook dat de bewoonster al haar ervaringen in die week deelt via sociale media.