TivoliVredenburg en EKKO zijn genomineerd voor de IJzeren Podiumdieren 2016. Dat maakte de Vereniging Nederlandse Poppodia en -Festivals (VNPF) dinsdag bekend.
 

VNPF-leden konden stemmen op een lijst met kandidaten die door de VNPF zorgvuldig is samengesteld. Uit die eerste stemronde komen de nominaties voort. Op 28 november start vervolgens de tweede stemronde, waar de winnaars uitrollen. De winnaars worden bekendgemaakt tijdens de feestelijke uitreiking op Eurosonic Noorderslag op zaterdag 14 januari 2017.

De uitreiking van de IJzeren Podiumdieren wordt georganiseerd door de VNPF, Eurosonic Noorderslag, de Oosterpoort & Stadsschouwburg Groningen.

De leden van deze vereniging hebben een stemming gehouden. Resultaat hiervan is een lijst van vier genomineerden per prijs. Er kunnen prijzen gewonnen worden voor ‘beste directeur’, ‘beste programmeur’, ‘beste marketeer’, ‘beste festival’ en ‘beste podium’.

Tussen die genomineerden zitten een aantal Utrechtse mensen en organisaties. Zo maakt Lars Terhorst van EKKO kans op de titel van beste marketeer en Frans Vreeke van TivoliVredenburg op de titel beste directeur. TivoliVredenburg is nog een tweede keer genomineerd; deze mag zich na de volgende stemronde wellicht het beste podium van Nederland noemen.