Café Brutal, het Spaanse broertje van Beers & Barrels, opent begin januari zijn deuren in de Watertoren op Rotsoord. Het Café heeft de ondertitel 'Vinos y Jamon'. Er zal dan ook vooral Spaanse wijn en ham geserveerd worden.
 

Het wordt een 'laagdrempelig, easy going' Spaans wijncafé. De kaart is eenvoudig en van kleine omvang. Uitgebreid dineren zal in de bar dan ook niet mogelijk zijn. "We willen echt de Spaanse relaxte sfeer, die je in geen ander land kunt vinden, overbrengen in het café", vertelt Wes Schreutelkamp, die betrokken is bij de oprichting. "Dat je rustig gaat zitten, een mooie fles wijn bestelt en daarnaast geniet van wat olijven, chorizo of manchego kaas."

Net zoals bij Beers & Barrels betaal je alleen voor wat je daadwerkelijk eet of drinkt. Als je dus een fles wijn bestelt waar je maar de helft van opdrinkt, hoef je ook maar de helft te betalen. Hetzelfde geldt voor ham. Om te bepalen hoeveel er betaald moet worden, wordt het gewicht gemeten.

De wijnen, speciale bieren en borrelhapjes zullen niet duur zijn. "We gaan heel Utrecht wakker schudden door de marges te verkleinen", licht Schreutelkamp toe. "Fantastische wijnen zullen voor ongekend lage prijzen worden verkocht. De huiswijn, die van topkwaliteit is, zal voor 12,50 per fles verkocht worden. De meest exclusieve wijn van het café - de Rioja Reserva - zal voor 25 euro verkocht worden, terwijl hij elders vaak het dubbele kost."

De prijzen kunnen ze zo laag houden door groot in te kopen en weinig bediening in te schakelen. Het café komt in de voet van de Watertoren, waar niet heel veel plek is. Daarom voldoen één of twee mensen in de bediening.