VVD-er Lex van Eijndhoven stelt morgen vragen aan het college over Achter Clarenburg, wat volgens hem op dit moment ‘de ongezellige entree van onze binnenstad’ is. Aan de kant van Hoog Catharijne zijn vanwege werkzaamheden de gevels bedekt met houten platen.
 

Aan de andere kant van de straat zitten allerlei winkels en horecagelegenheden. De ondernemers zijn volgens Van Eijndhoven niet blij met de aanblik van de overkant. "Ze vinden het er ongezellig uitzien. Dat is natuurlijk ook zo. Er wordt niets gedaan om het Berlijnse Muur-achtige gevoel weg te halen", licht hij toe.

Van Eijndhoven geeft aan dat het probleem makkelijk te verhelpen is. "Een beetje sfeerverlichting, zoals in andere winkelstraten vaak gedaan wordt, kan al heel wat helpen", vertelt hij. "Als er maar iets van aankleding komt. De ondernemers hebben hier goede ideeën over, die kunnen dan ook goed bijdragen aan een oplossing."

Een andere klacht van ondernemers uit de straat, is dat er veel fietsen staan tegen de houten platen. "Dan snap ik dat je je als voetganger niet echt welkom voelt. Een beetje extra handhaving, om wat aan al die fietsen te doen, kan geen kwaad", aldus Van Eijndhoven.