De politie heeft een man aangehouden die verdacht wordt van grootschalig oplichten via Marktplaats. Hij 'kocht' kaarten voor evenementen, maar betaalde die nooit.

Begin maart begon de recherche met een onderzoek, nadat er via Landelijk Meldpunt Internet Oplichting (LMIO) zo’n 200 aangiftes van oplichting en identiteitsfraude waren binnengekomen.

De benadeelden plaatsen een advertentie op Marktplaats waarin zij toegangskaarten voor evenementen te koop aanboden. Zij werden vervolgens benaderd door een persoon die de aangeboden kaarten graag wilde kopen. Nadat er een akkoord was bereikt over de prijs, stuurde de persoon een screenshot van zijn bankrekening waarop te zien was dat hij geld van de ene rekening naar de andere rekening had overgemaakt. Daarop kreeg de persoon de kaarten toegezonden. De betalingen werden echter nooit ontvangen.

De politie heeft op vorige week dinsdag een 22-jarige man uit Utrecht aangehouden die verdacht wordt van de fraude. Zijn huis is inmiddels doorzocht, gegevensdragers zoals een harde schijf en andere waardevolle spullen zijn in beslag genomen. De verdachte is eind vorige week bij de Rechter-Commissaris voorgeleid en zit nu in voorarrest.