Fietsen die voor de Noordertunnel bij het Centraal Station staan geparkeerd, worden verwijderd door de gemeente. Er moet ruimte worden vrijgemaakt voor werkzaamheden.

Er staan vaak honderden fietsen geparkeerd voor de Noordertunnel. De fietsen direct naast de ingang van de Media Markt mogen blijven staan, maar de fietsen die in het zogenoemde ‘driehoekje’ staan, worden verwijderd.

De fietsen worden verplaatst omdat er gewerkt moet worden aan de bekabeling in de grond. Zo zijn gisteren al zestig fietsen verwijderd en verplaatst naar de nieuwe stalling op het Smakkelaarsveld.

Mensen werden van tevoren gewaarschuwd door borden die geplaatst waren, waarop stond te lezen dat de geplaatste fietsen met ingang vanaf 21 november verwijderd worden.

Verkeerde borden

Nu blijkt dat niet alle borden juist zijn geplaatst. "Per abuis zijn er ook borden komen te staan op plekken waar fietsen wel mogen blijven staan", laat gemeentewoordvoerder Matthijs Keuning weten.

"Het gaat alleen om fietsen in het ‘driehoekje’, het omheinde gedeelte waar het fietspad langsloopt, die worden verwijderd. De rij fietsen in lijn met de ingang voor de Noordertunnel mag gewoon blijven staan." De gemeente kwam snel in actie om de verkeerd geplaatste borden weer te verwijderen.