De gemeente gaat in 2017 de route van Overvecht richting De Uithof verbeteren voor fietsers. Van de route wordt wordt een zogeheten 'doorfietsroute' gemaakt. 
 

Delen van de route worden hierbij heringericht tot fietsstraat. 

Dat laat wethouder Lot van Hooijdonk weten. De verbeteringen bestaan uit het verbreden van fietspaden, het verminderen van het aantal stopmomenten en het aanleggen van fietsstraten in rood asfalt op de route van station Overvecht tot en met de Karel Doormanlaan. Het fietspad op het deel van de route vanaf de Berenkuil tot aan De Uithof is al goed.

Extra groen

Op de route wordt er gezocht naar mogelijkheden om extra groen, nieuwe bomen of fietsrekken toe te voegen. De inbreng van de omwonenden op het ontwerp worden waar mogelijk meegenomen in de uitvoering.

Om de reistijd voor de fietsers te verkorten, worden ook de oversteken en wachttijden voor de stoplichten verbeterd. Dat gebeurt nu al. Zo is er door een betere afstelling van de oversteek op de Kardinaal de Jongweg naar de Mr. Tripkade een tijdswinst van twintig seconden gerealiseerd voor fietsers.