Op stap met de kids: Snorsafari en de Buurman en Buurman Band

Bier en Appelsap is een online magazine voor ouders in de regio Utrecht met tips om met je kinderen op pad te gaan. Bier en Appelsap houdt van horeca, cultuur, natuur en geeft elke week een overzicht van de leukste weekendtips.  

Snorsafari

Op zaterdag en zondag kunnen kinderen met Professor Loep op safari in de Snorfabriek. De Snorfabriek is een bijzondere plek om te verkennen. Er zijn allemaal fabrikanten, bouwketen en nieuwsgierige aagjes die tijdens het openingsweekend komen kijken wat de snorren daar allemaal doen. Dat is natuurlijk een mooie gelegenheid om met de loepen en koffers incognito op onderzoek te gaan, terwijl verschillende opdrachten worden uitgevoerd.

Wanneer: 19 en 20 november 
Waar: Snorfabriek, Utrecht
Meer info: website de Makerswinkel

Puur Lunetten markt
Gepassioneerde lokale boeren, telers, imkers en bakkers laten je kennis maken met heerlijke en pure producten. Naast al dit lekkers kan je ook terecht voor zelfgemaakte (woon)accessoires, sieraden en speelgoed. Het belooft een gezellige dag te worden met sfeervolle muziek en een kinder-knutselterras.

Wanneer: zaterdag 19 november 
Waar: Winkelcentrum Lunetten, Utrecht
Meer info: Facebookevenement Puur Lunetten

Speurtocht: Zoek het telefoonnummer van Sinterklaas
Oh jee, Piet is het telefoonnummer van Sinterklaas kwijt! Toen hij laatst door de tuin van Paleis Soestdijk liep, zijn de cijfers uit zijn zak gevallen. Help jij hem zoeken? Kom naar de tuin, ga op zoek, beantwoord de vragen en voer de opdrachten uit om de cijfers te vinden. Als je het geheime telefoonnummer van Sinterklaas gevonden hebt kan je hem bellen en hoor je waar de chocoladeletters verstopt zijn. Vind de chocoladeletterkamer van Sinterklaas en zoek een lekkere letter uit!

Wanneer: 18, 19 en 20 november
Waar: Paleis Soestdijk, Baarn
Meer info: website Paleis Soestdijk

Zebra Zebra (5+)
Dit muzikale en theatrale stripverhaal van NTjong is geïnspireerd op het toneelstuk ‘Le rhinocéros’ van Eugène Ionesco en gaat over de angst voor het vreemde en over zwart-witdenken in een full colour-wereld. Als er steeds meer wilde zebra’s opduiken in een stadje, raakt iedereen in rep en roer. Al snel wordt één ding duidelijk: de wereld zal nooit meer hetzelfde zijn…

Wanneer: zondag 20 november
Waar: Stadsschouwburg Utrecht
Meer info: website Stadsschouwburg

Buurman en Buurmannen Band 
Buurman & Buurmannen Band komen op bezoek bij VENUE tijdens het Smartlappenfestival! Lekker gezellig, want dat is hun handelsmerk. Op zondagmiddag muziek, gezelligheid, borrel, bitterbal en smartlappenfestival. Ook leuk voor kinderen.

Wanneer: zondag 20 november, 15.00 uur
Waar: Venue, Utrecht
Meer info: Facebookevenement VENUE

Tip de redactie