The Wall wordt grootse diner- en eventlocatie

Er is een invulling gevonden voor The Wall, het grote gebouw langs de A2 in Utrecht. Sinds de oplevering in 2008 staat het pand grotendeels leeg, maar nu is duidelijk geworden dat er een grote diner- en eventlocatie komt in het kenmerkende rode gebouw. 

'Dinner in motion' (DIM) gaat het heten. Volgens de initiatiefnemers een "culinaire beleving waarbij gasten middels een 360 graden digitaal theater meegenomen worden naar diverse, zeer uiteenlopende omgevingen". Gasten bij DIM worden aan een lange tafel gezet met 37 andere gasten. Daarna gaan ze 'op reis' langs een casino, onderwaterwereld en kunstwerken van Hollandse meesters.

Naast DIM is er op de nieuwe locatie ook ruimte voor evenementen. Dit kan volgens DIM-producent Bram van der Vorst van alles zijn. Zo is er onder andere een mogelijkheid voor een 360 graden theater. "Particulieren komen zelden op zulke events. Van hieruit is het idee ontstaan om de technologie te ontsluiten voor iedereen, in combinatie met top eten en drinken. Een totaalbeleving zoals die nog niet eerder is vertoond in Nederland."

Op 1 december is de première van DIM. Het is de bedoeling dat deze attractie zeker een paar maanden open zal blijven. De evenementenruimte is een permanente bestemming.

Tip de redactie