Kytopia blijft ook na verbouwing deel uitmaken van oud-Tivoli complex

Kytopia en de kinderopvang mogen ook na de herontwikkeling van het oude Tivoli-complex in het pand blijven zitten. Dat laat de gemeente weten. Het is een eis die de gemeente stelt bij de aanbestedingsprocedure voor de herontwikkeling.   

Er zijn geen zienswijzen ingediend op de plannen voor de oude Tivoli (het huidige Kytopia) aan de Oudegracht. Dit betekent dat het plan om het complex een nieuwe bestemming te geven nu bij de gemeenteraad ter goedkeuring ligt.

Het complex aan de Oudegracht bestaat uit meerdere panden (zie foto hieronder). Naast het oude poppodium horen ook nog drie panden aan de Springweg en de tussenliggende tuinen bij historische kloostercomplex, dat tevens een Rijksmonument is.

In het plan staat beschreven dat het complex deels publiek toegankelijk blijft en dat er een multifunctionele invulling voor het pand komt. Zo moeten er culturele voorzieningen, een hotel, horeca, dienstverlening, woningen en maatschappelijke voorzieningen in komen.

Begin 2017 volgt waarschijnlijk de definitieve vaststelling door de raad, waarna een aanbestedingsprocedure wordt gestart.

Tip de redactie