Wat is er dit weekend te doen in Utrecht?

Het is weer bijna weekend! Waar moet je zijn? DUIC geeft tips.

T/m zaterdag
Theatergroep Aluin 25 jaar
Theater Kikker staat deze week in het teken van het 25-jarig bestaan van theatergroep Aluin. Elke dag een andere voorstelling, oude en nieuwe, met op vrijdag onder andere om 20.00 uur de Maliebaanmonologen van Ad van Liempt, die achteraf signeert. De jubileumweek sluit af met de voorstelling Rad van Aluin.

Donderdag 
Concert Radical Face

Iedereen kent het nummer van de NIKON-reclame wel: 'Welcome home'. Het is van de Amerikaanse Ben Cooper, beter bekend als artiest Radical Face. Hij maakt folksongs die 'het best tot hun recht komen tijdens een roadtrip'. Krijg het roadtripgevoel in de grote zaal van TivoliVredenburg tussen 17 en 20 uur.

Vrijdag t/m zondag 
Smartlappenfestival

Jammeren in Jozef, brullen in België, meeloeien in Lijn 4. Vijftig Utrechte cafés zijn dit jaar weer het hoofdtoneel van het Smartlappenfestival. Het weekend staat in het teken van het levenslied; verschillende restaurants serveren een smartlappenmenu, er is een smartlappenkoorcontest in Stadsschouwburg en je kunt meedoen aan smartlappenbingo.

Vrijdag t/m donderdag 
Margriet Winter Festival
De zestiende editie van het Margriet Winter Festival vindt plaats in de Jaarbeurs. Op het overdekte winterfeest treden vele Nederlandse artiesten op: Karin Bloemen, Jeroen van der Boom, Van Dik Hout… er zijn creatieve, spirituele en culinaire workshops en talloze auteurs zullen signeren, zoals Herman Koch en Simone van der Vlugt.

Vrijdag 
Nouvelle Vague in Ronda
Wat een lekkere sound heeft Nouvelle Vague. Deze Franse band covert jarentachtighits, bijvoorbeeld van Depeche Mode en Joy Division, op hún manier. Zwoel, dromerig, loungy, en toegegeven: enigszins eigenaardig. Ze treden op in TivoliVredenburg, in de zaal Ronda.

Zaterdag 
Wikimedia Conferentie Nederland

Interessant voor bijvoorbeeld alle bibliotheek- en museummedewerkers, ICT’ers en educatieve instellingen: een conferentie over de wereld achter Wikipedia. Neem een kijkje in de keuken van de online encyclopedie. Wat doet het om meer kennis vrij toegankelijk te maken en wat wil het platform voor instellingen betekenen? Gewoon in het Godebaldkwartier.

Zaterdag 
Watdajel Indoor Day Festival – Art
Tientallen kunstenaars uit Utrecht en omgeving stellen tijdens Watdajel hun werk tentoon. De disciplines lopen uiteen van fotografie tot beeldende kunst en muziek (reken op veel Latijns-Amerikaanse klanken!). Het driemaandelijkse muziek- en kunstfestival vindt plaats in het loodsencomplex naast Station Zuilen, tussen 13 en 23 uur.

Tip de redactie