'De Voorkamer' plek waar asielzoekers zich kunnen ontwikkelen

Aan de Kanaalstraat opent 3 december ‘De Voorkamer’, een plek waar mensen die in de Utrechtse AZC’s verblijven kunnen werken aan talentontwikkeling, integratie en persoonlijke groei.   

De Voorkamer is een ontmoetingsplek gemaakt voor en door AZC-bewoners en omwonenden. De initiatiefnemers vinden dat er ondanks de vele aangeboden activiteiten in de AZC’s er relatief weinig mogelijkheden tot gerichte talentontwikkeling en ontmoeting op een vaste locatie zijn.

Door in groepen te werken aan creatieve projecten wil de De Voorkamer hier verandering in brengen. De aanpak van initiatiefnemers en het ontwerpersduo Pim van der Mijl en Shay Raviv moet zich onderscheiden door een kleinschalige, persoonlijke benadering waarbij AZC-bewoners zorg dragen voor het bedenken en uitvoeren van activiteiten die passen bij het eigen talent en interesse.

Noodzakelijk

"Het creëren van een eigen plek, erkenning krijgen voor je talent en zelfontplooiing zijn noodzakelijke ingrediënten voor een gelijkwaardige ontmoeting en integratie", zo leggen initiatiefnemers Pim van der Mijl en Shay Raviv uit. "En dat alles zie je terug in De Voorkamer."

Tip de redactie