Partij van de Dieren doet aangifte van koeienmishandeling op Smakkelaarsveld

De Utrechtse Partij van de Dieren heeft aangifte gedaan tegen het bedrijf Tribes, dat koeien mishandeld zou hebben. Dit deed de partij bij de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA), een organisatie die het welzijn van landbouwhuisdieren monitort.  

De oprichter van het bedrijf liet op 8 november vier koeien overbrengen naar het Smakkelaarsveld. Hier klom hij, gevolgd door een aantal werknemers, over de beesten heen. "Wij vinden het zeer dieronvriendelijk en onverantwoord van Tribes om dit zeer stressgevoelige dieren aan te doen”, laat PvdD-raadslid Eva van Esch weten.

Maatregelen

De NVWA is bezig met de melding van Partij van de Dieren. Op korte termijn zal de partij te horen krijgen of er maatregelen tegen Tribes worden genomen. "Het misbruiken van koeien voor het vermaak van een bedrijf kan niet door de beugel", vertelt Van Esch. "Koeien horen niet in het drukke centrum van Utrecht en horen niet gebruikt te worden als gadget door een directeur en zijn medewerkers. Dit gaat ten koste van hun welzijn en is ook volstrekt onnodig met alle andere vormen van vermaak die voorhanden zijn."

Nieuwe vestiging

Tribes is een organisatie die voorziet in flexwerkplekken en vergaderruimtes. Elke vestiging staat in het teken van een andere inheemse stam. Het ‘koeien-incident’ gebeurde in het kader van de opening van een nieuwe Tribesvestiging in Utrecht, aan de Leidseveer 2.

Tip de redactie