Zo gaat het vernieuwde V&D-pand eruit zien

Het voormalige V&D-pand gaat grondig gerenoveerd worden. Dat is gisteren duidelijk geworden bij de presentatie van de plannen voor het gebouw bij de Utrechtse welstandscommissie. Er is nu ook beeld beschikbaar.   

Bovenstaande afbeelding van Jan Bakers Architecten geeft weer hoe de achterkant van het gebouw aan de Rijnkade een bijzondere metamorfose ondergaat. Doordat niet alleen het gebouw maar ook de omgeving op de schop gaat, ontstaat er een heel nieuwe omgeving in de binnenstad.

Op deze plek wordt de singel de komende jaren nog verder doorgetrokken. “Hierdoor kunnen we van de wat saaie achterkant een mooie voorkant maken,” vertelt de Utrechtse architect Jan Bakers. “Dit gebied aan de Rijnkade gaat uiteindelijk echt een mooi stukje Utrecht worden.”

De Welstandscommissie was het daar dinsdag mee eens. “Ze waren ontzettend enthousiast”, zegt Bakers. In zijn plannen zijn onder andere een dakterras, meerdere winkels en een aanlegplek voor boten meegenomen. “De mogelijkheid voor de bootaanlegplek wordt nog verder uitgezocht met de gemeente.”

Hudson’s Bay

Woensdagochtend opende het Algemeen Dagblad met het nieuws dat Primark en Hudson’s Bay de twee grote internationale ketens zijn die hun intrek gaan nemen in het vernieuwde gebouw. Hudson’s Bay heeft echter vanmiddag aan DUIC laten weten dat dit niet aan de orde is. “Utrecht is een interessante stad, maar er speelt nu helemaal niks concreets”, zo laat de woordvoering weten.

Tip de redactie