‘Primark en Hudson’s Bay komen in voormalige V&D-pand’

Twee grote internationale winkels gaan zich vestigen in het voormalige V&D-pand. Het zou hierbij gaan om Primark en Hudson’s Bay.  

Het warenhuis sloot februari dit jaar zijn deuren. Sindsdien was het onduidelijk wat er met het 34.000 vierkante meter beslaande gebouw moest gebeuren. En ook nu willen de eigenaren van het pand, Bouwfonds IM en IEF Capital, niet te veel prijs geven.

Architect Jan Bakers kon gisterochtend bij de Welstandcommissie wel verklappen dat er verschillende horecagelegenheden en winkels in het gebouw komen, waarvan waarschijnlijk twee grote internationale winkels.

Woensdag bracht het AD naar buiten dat volgens ‘welingelichte bronnen’ dit Primark en Hudson’s Bay zouden zijn. De winkels zouden komen op de plek waar voorheen de hoofdentree zat van V&D.

Hudson's Bay laat aan DUIC weten dat er echter nog helemaal geen sprake is van concrete interesse voor het V&D-pand. "Utrecht is een interessante stad, maar het is op dit moment niet aan de orde", aldus de woordvoering.

Aanlegplek

De achterkant van het pand aan de Rijnkade gaat opengebroken worden en gaat plaats bieden aan de entrees van verschillende winkels. En als het water hier terugkeert in de singel moet er ook een aanlegplek komen voor boten. Tot slot zijn er ook plannen om het dakterras weer openbaar te maken.

Halverwege 2017 gaat het pand helemaal verbouwd worden. Eén jaar later zou de verbouwing gereed moeten zijn, zodat beide warenhuizen nog voor kerst 2018 hun intrek kunnen nemen in het gebouw.

Kijk hier wat je kan verwachten bij Hudson’s Bay en Primark.

Tip de redactie