Bouw Het Platform van start: ‘mini-stad om te wonen, werken en chillen’

De bouw van Het Platform (voorheen ook wel Zuidgebouw genoemd) in het Stationsgebied is gisteravond van start gegaan. Volgens de bouwers en de gemeente wordt het gebouw een ‘microcity’ waar men kan wonen, eten, chillen, sporten en werken.   

Het project wordt in 2018 opgeleverd en zal dan 18.500 vierkante meter vloeroppervlak herbergen. Onder de mini-stad komt de bus-tramterminal van het nieuwe Centraal Station te liggen. Er komen in totaal 200 huurappartementen in het gebouw. In de plint van het gebouw komen onder andere een fitnessstudio, een restaurant en een loungebar.

Er zijn ambitieuze plannen voor de mini-stad. Zo richt de plek zich op mensen ‘die kiezen voor een gezonde levensstijl, die direct toegang willen tot de stad en geloven in het delen van ruimtes, goederen en diensten’. Voor de bewoners zal er naast een binnentuin ook een gezamenlijk dakterras zijn.

"In dit gebied wordt gestreefd naar een circulaire economie en een zo duurzaam mogelijk lokaal metabolisme (‘stofwisseling’)", aldus de ontwikkelaars.

Oponthoud

Wethouder Victor Everhardt is te spreken over het feit dat er nu gestart kan worden met de bouw nadat er oponthoud was geweest vanwege een procedure die Hoog Catharijne B.V. tegen de plannen wilde inzetten. "We zijn hier een gebied aan het ontwikkelen voor de toekomst met grote betekenis voor de stad en de bewoners. Het Platform past met haar groene daken en duurzame ontwerp in de gezonde verstedelijking van het centrum die we hier gaan realiseren."

Tip de redactie