Harry Potter Book Store opent vrijdagnacht haar deuren op Utrecht Centraal

Een Harry Potter Book Store opent vrijdag om middernacht haar deuren in één van de glazen gebouwen op Utrecht Centraal. Het is een initiatief van AKO, die de pop-up store opent naar aanleiding van de Nederlandse verschijning van het boek ‘Harry Potter en het Vervloekte Kind’.  

De winkel zal op zijn ‘Potteriaans’ negen en driekwart weken geopend zijn. Dit aantal herkennen veel fans van het perronnummer waar Harry Potter in de eerste film de Zweinstein Express naar school nam. Naast het splinternieuwe boek, worden ook de andere boeken verkocht, games, films en allerlei Harry Potter merchandise.

De winkel wordt opgedeeld in een aantal verschillende ruimtes, waar scenes uit de boeken nagebootst zijn. Bezoekers kunnen door verschillende decors heenlopen, als een soort doolhof. Sjaak Mark, algemeen directeur bij AKO, verwacht dat de winkel een trekpleister wordt voor jong en oud. “Harry Potter is één van de grootste entertainment franchises ter wereld en brengt letterlijk en figuurlijk magie met zich mee.”

Vanaf februari is er ook al een bijzondere Harry Potter-tentoonstelling te zien in Utrecht.

Tip de redactie