Motie voor autovrij Stadhuisplein aangenomen

De motie van GroenLinks-raadslid Thijs Weistra om de Korte Minrebroederstraat autovrij te maken is gisteravond aangenomen in de gemeenteraad.

De straat, in de volksmond ook wel Stadhuisplein genoemd, moet volgens Weistra autovrij worden omdat het meer bij deze tijd past. Er zijn vanuit de politiek en ondernemers aan het plein ook kritische geluiden op het plan. Zo is Jos de Winter, eigenaar van café Nieuwe Dikke Dries, kritisch.

"Indien de plannen van GroenLinks worden uitgevoerd, heeft dat gevolgen voor het hele verkeersbeeld. Met name bij Minrebroederstraat, Annastraat en Oudkerkhof. Wordt de Annastraat de verbinding met Oudkerkhof?"

Weistra liet eerder al aan DUIC weten: "Dit is het juiste moment om het plein autovrij maken, omdat er gesprekken zijn over de uitbreiding van het voetgangersgebied. Het stadhuisplein is de laatste tijd al opgeknapt, maar lijkt soms vol te staan met busjes. Dat past niet bij een locatie met mooie terrassen. Ik ben erg voor een innovatieve manier van bevoorraden, zoals dat ook al gebeurt op de Neude."

Tip de redactie