De Utrechtse Annegien Schilling is genomineerd voor Jongere van het Jaar door het weekblad 7Days. De 17-jarige werd populair door haar Instagramfoto’s, haar account heeft inmiddels ruim 750.000 volgers.

De jongerenkrant 7Days reikt al zeven jaar de Jongere van het Jaar Award uit, een prijs voor talentvolle, succesvolle of dappere jongeren.

7Days heeft Schilling genomineerd omdat ze op dit moment een van de meest succesvolle Instagrammers van Nederland is. De foto’s die Schilling op haar account plaatst, zijn op een creatieve manier bewerkt.

Eerder maakte Tweetakt al een documentaire over het Utrechtse meisje. Voor die documentaire volgde Mirjam Marks haar negen maanden, waar de docu Het meisje van 672K het resultaat van was. Ook exposeerde Schilling afgelopen zomer met haar kunstzinnige foto’s op Amsterdam Centraal Station.

Nummer

DUIC interviewde de Utrechtse al eerder voor de krant. Toen liet ze nuchter weten dat die (toen nog) 700.000 volgers voor haar maar een nummer was. "Ik kan me niet eens voorstellen hoeveel mensen dat zijn".

Stemmen op Schilling kan nog tot en met 21 november via jongerevanhetjaar.nl. De prijs wordt op 24 november uitgereikt in Amsterdam.