De gemeente Utrecht ontvangt morgen op de Nationale Dag van de Mantelzorg de titel ‘Mantelzorgvriendelijke werkgever’. Volgens Stichting Werk&Mantelzorg biedt de gemeente haar medewerkers voldoende ruimte voor hun zorgtaken.
 

Een op de zes werknemers combineert mantelzorg met een betaalde baan.
Wethouder Kees Geldof van Personeelszaken: “Dit gaat ook op voor de werknemers bij de gemeente Utrecht. Wij willen medewerkers, die thuis intensieve zorgtaken hebben, goed ondersteunen. Zo werken wij aan een mantelzorgbewuste organisatie en roepen medewerkers die ook mantelzorger zijn, op om hierover in gesprek te gaan met hun leidinggevende en collega’s. Samen bespreken zij de mogelijkheden om werk en mantelzorg goed te combineren. Daarvoor hebben we geen standaardoplossingen, dat is altijd maatwerk. Voor de een ligt de oplossing in andere werktijden of meer thuiswerken. Voor een ander kunnen (tijdelijk) andere werkzaamheden een uitkomst bieden.”

De gemeente ontvangt de titel van Stichting Werk&Mantelzorg. Die organisatie wil de combinatie van werk en mantelzorg bekend en bespreekbaar maken, in de hoop dat er oplossingen komen. ‘Onze overtuiging is dat een goede combinatie werk en mantelzorg bijdraagt aan productieve, vitale en betrokken werknemers en evenwichtige, zorgende naasten’, zo is te lezen op de website.

De gemeente Utrecht krijgt de titel morgen uitgereikt. Na de overhandiging geeft de gemeente samen met de stichting het startsein voor de landelijke campagne ‘Werk&Mantelzorg Buzz on tour’. Hiermee wil de stichting Nederlandse werkgevers stimuleren om mantelzorgvriendelijker te worden.