Het Nederlands elftal opent het EK vrouwenvoetbal komende zomer in Utrecht. Oranje speelt op zondag 16 juli hun eerste wedstrijd tegen Noorwegen in Stadion Galgenwaard.
 

Utrecht is in de zomer van 2017 een van de zeven speelsteden op het EK voetbal voor vrouwen, dat plaatsvindt van 16 juli t/m 6 augustus. Oranje-topscoorder Manon Melis deed gisteravond de loting voor het toernooi, samen met de Duitse oud-speelster Nadine Kessler.

Naast de openingswedstrijd staan er nog drie wedstrijden in de Galgenwaard op de planning: woensdag 19 juli speelt Engeland tegen Schotland, drie dagen later staat Frankrijk tegen Oostenrijk op het programma en op dinsdag 25 juli speelt Rusland tegen Duitsland.

Oefenduel

Op vrijdag 7 april staat er een oefenduel van Nederland gepland, precies honderd dagen voor de openingswedstrijd van het EK. De gemeente is blij dat de stad Utrecht meedoet aan het toernooi. Wethouder Jansen (sport) hoopt het bezoekersrecord bij een vrouweninterland te verbreken, zowel bij het oefenduel als bij de eerste wedstrijd in de Galgenwaard. "Onze ambitie is om het stadion vol te krijgen”, zegt hij. “Daarnaast organiseren we rond de wedstrijd allerlei activiteiten om ervoor te zorgen dat het toernooi in de hele stad gaat leven."

Het is de eerste keer dat Nederland het EK vrouwenvoetbal organiseert. Het toernooi vindt plaats in de steden Utrecht, Breda, Deventer, Doetinchem, Enschede, Rotterdam en Tilburg. In totaal doen er zestien landen mee aan het EK. Kaarten voor het toernooi zijn sinds gisteren verkrijgbaar via www.weuro2017.nl of bij het stadion van de betreffende wedstrijd.