Voormalig eigenaar van Midreth in Utrecht, Joop Leliveld, moet volgens curatoren nog ruim 16 miljoen euro terugbetalen die hij onrechtmatig onttrokken zou hebben aan zijn bedrijf. Dat schrijft het Financieel Dagblad. 

Er is daarom voor 16.247.872,80 euro beslag gelegd op onder meer appartementen van de voormalig FC Utrecht-doelman in Utrecht en Rotterdam. Het gaat hierbij om een penthouse en parkeerplaats van Leliveld naast voetbalstadion Galgenwaard

Als oud-voetballer van FC Utrecht had Leliveld affiniteit met zijn oude werkgever en investeerde hij samen met de gemeente in de nieuwbouw van de Galgenwaard. Dit leverde hem en zijn bedrijf uiteindelijk een schadepost van 22 miljoen euro op. De gemeente Utrecht kwam volgens Leliveld vervolgens niet over de brug met beloofde compensatieorders, die hij naar eigen zeggen zou krijgen in ruil voor zijn hulp bij de redding van FC Utrecht.

Leliveld betitelt het onttrekken van 16 miljoen euro uit zijn bedrijf in persverklaring als 'pertinente onzin'. "Ik heb nog geld tegoed van de boedel." Leliveld stelt dat de claim van de curatoren op hem voor de helft is gebaseerd op een zogeheten 'rekening courant verhouding' van Midreth met hem.