De twee verdachten van een overval op een snackbar op zondag 25 september worden nu ook verdacht van een overval op een bus in Utrecht. Daar waren eerder schokkende camerabeelden van te zien bij Opsporing Verzocht.

Op zondag 25 september komt een jongeman een snackbar aan de Koekoekstraat in Utrecht binnen. Hij dreigt met een wapen, eist geld en gaat er te voet vandoor in de richting van de Nieuwe Koekoekstraat. Daar stapt hij bij een handlanger in de auto.

Een alerte getuige noteert het kenteken van de auto en agenten zien de auto in Overvecht en houden de twee inzittenden, jongens van beide 16 jaar oud en afkomstig uit Zeist en Utrecht, aan.

Na onderzoek blijkt dat de twee mogelijk ook zijn betrokken bij de overval op een buschauffeur op de Donaudreef in Utrecht. Die overval werd aan het begin van de nacht van donderdag 11 op vrijdag 12 augustus gepleegd. Aan deze zaak werd ook in Opsporing Verzocht van 13 september aandacht besteed.

Beide verdachten zitten nog steeds vast en de recherche onderzoekt of de twee mogelijk bij nog meer misdrijven zijn betrokken.