Bier en Appelsap is een online magazine voor ouders in de regio Utrecht met tips om met je kinderen op pad te gaan. Bier en Appelsap houdt van horeca, cultuur, natuur en geeft elke week een overzicht van de leukste weekendtips. Speciaal voor DUIC heeft Bier en Appelsap een leuke selectie weekendtips gemaakt.

Caravane de Saint Martin (Sint Maarten Parade) in Utrecht
Sint Maarten is de beschermheilige van de stad Utrecht en daarom wordt dit feest hier groots gevierd. Op zaterdagavond kun je gaan kijken of meelopen met de parade. Verlichte sculpturen en lampionnen begeleiden de stoet door de stad en zorgen voor een fantastische sfeer.

Wanneer: zaterdag 5 november, vanaf 18.00 uur
Waar: start Domplein 
Meer info: website Sint Maarten Parade

Voorstelling ‘Peer’ in de Stadsschouwburg
‘Peer’ is een familievoorstelling geschikt voor iedereen ouder dan vier. Deze voorstelling is uniek want het speelt zich af in een huisje op een draaitoneel. Het ronddraaiende huisje geeft een mooi beeld over de ideeën tussen anders zijn en geaccepteerd worden. De combinatie tussen fysiek acteren en de wervelende muziek zorgt voor pure slapstick. Sinds 2001 is de voorstelling een ware kleuterhit.

Wanneer: zaterdag 5 november
Waar: Stadsschouwburg Utrecht
Meer info: website Stadsschouwburg

IJsproeven op de Vechtsebanen

Zin om te gaan schaatsen of eens kijken of de kids het leuk vinden? Voor een beperkte bijdrage van slechts € 1,00 kun je op 5 november om 14.00 van terecht bij de Vechtsebanen in Utrecht. Voor deze euro kunnen de kinderen schaatsen, meedoen aan clinics en krijg je ook nog eens chocolademelk met koek.

Schaatsen kun je zelf meenemen of huren op de ijsbaan, daar krijg je deze middag een korting. De middag is bestemd voor kinderen van 6 tot 10 jaar. Ouders mogen natuurlijk ook meekomen. Aanmelden kan via deze site of op de middag zelf vanaf 13.30 bij de baan.

Wanneer: zaterdag 5 november, vanaf 13.30 aanmelden, 14.00 start
Waar: De Vechtsebanen, Missisippidreef 151, Utrecht
Meer info: website

Pizza bakken bij de Boswerf

Deze zondagmiddag kun je weer naar de Boswerf voor een lekkere pizza. Ideaal na het spelen in het bos! De pizzabakkers bakken een verse pizza in de leemoven. Je kunt kiezen uit een halve pizza of een hele pizza. Of leer van pizzabakker Louis Meijsen welke ingrediënten er nodig zijn en waar die vandaan komen; hoe je een verse pizzabodem maakt en welke kruiden je uit de tuin kunt gebruiken. Een super leuke workshop waarbij je leert hoe iets lekkers ook nog gezond kan zijn!

Wanneer: zondag 6 november
Waar: de Boswerf, Zeist
Meer info: Facebookpagina de Boswerf

Percossa & Band       

Percossa is een groep van vier rasperformers voor wie het gevoel voor ritme en theater in het bloed zit. Ze voeren je mee langs de mooiste muziekstijlen. Als klap op de vuurpijl kun je zelf meedoen aan deze doldwaze voorstelling met veel humor, en op het muzikale (trommel)vlak alles tussen fluistertonen en dreunen die je in je botten voelt.

Wanneer: zondag 6 november
Waar: TivoliVredenburg, Utrecht 
Meer info: website TivoliVredenburg

Knutselen bij Loft88

Bij Loft88 kun je deze zondagmiddag weer terecht voor een gezellige borrel waarbij de kids lekker kunnen knutselen. Ook is er een leuke speelkamer aanwezig en eet je de heerlijkste pizza’s bij Loft88. Kijk ook meteen even bij de naastgelegen manege waar vaak lessen worden gegeven, ideaal voor de allerkleinste paardenfans!

Wanneer: zondag 6 november
Waar: Loft88, Utrecht
Meer info: website Loft88

Wil je meer weekendtips? Ga dan naar bierenappelsap.nl.