Ondanks een kleine 400 keer ondertekende petitie gaat de gemeente niet een bushalte dichterbij het Diakonessenhuis plaatsen. Dat laat het Utrechts college weten na vragen van de ChristenUnie.

In september werd er een petitie gestart om een halte dichterbij het ziekenhuis aan de Bosboomstraat te realiseren. Door het omleggen van de busbaan eerder dit jaar bleek de dichtstbijzijnde halte bij het ziekenhuis volgens sommige mensen te ver weg voor mensen met een blessure of een beperking.

Bij de herinrichting van de Vijfsprong bij de Adriaen van Ostadelaan is er rekening gehouden met het omleggen van de busbaan, zo laat het college weten. “De afstand tussen de bushalte en de ingang van het ziekenhuis bedraagt nu 250 meter (waarvan 100 meter op het terrein van het ziekenhuis). De richtlijn voor een maximale loopafstand tussen een bushalte en een bestemming is 400 meter. Wij vinden 150 meter acceptabel. Voor de meest kwetsbare doelgroep is de Regiotaxi in beginsel een passend en betaalbaar alternatief.”