Albert Heijn gaat vanaf medio 2018 in het voormalig postkantoor aan de Neude zitten. Niet met een normale supermarkt, maar met een concept dat het bedrijf nog nergens anders in Nederland heeft.

Dat laat Albert Heijn weten aan DUIC. Wat deze nieuwe formule gaat inhouden, blijft nog geheim. "We krijgen een unieke locatie, maar wat we precies gaan doen, wordt nog onderzocht", zo laat een woordvoerder weten.

In het voormalige postkantoor aan de Neude komen de nieuwe centrale bibliotheek, winkels, horeca, een fietsenstalling en een foodmarket in de kelder van het gebouw. Voor dit laatste gaat Albert Heijn de nieuwe invulling samenstellen.

De gemeente Utrecht heeft halverwege oktober al eens laten weten dat de foodmarket een zogenoemde 'mandjessupermarkt' moet worden. Dit houdt in dat men met de fiets boodschappen komt doen en niet met de auto. Dit vanwege het gebrek aan parkeerruimte rond de Neude. Ook zullen er geen winkelwagentjes komen in de nieuwe Albert Heijn omdat het volgens de gemeente niet de bedoeling moet zijn dat er weekendboodschappen gedaan gaan worden aan de Neude.

De fietsenstalling, die plek gaat bieden aan 700 fietsen, komt bij de foodmarket in de kelder te zitten zodat gasten in de toekomst gemakkelijk en snel met de fiets boodschappen kunnen doen. De entree voor de foodmarket wordt aan de Potterstraat gerealiseerd. Door een deel van de zogeheten 'koekoeken' aan de Potterstraat terug te brengen, moet je straks vanaf de straat zo de foodmarket in kunnen kijken.