Het Duitse bedrijf MyMuesli opent eind november haar eerste vestiging in Nederland. Deze komt in Utrecht, aan de Lange Elisabethstraat 6. 

Het idee van MyMuesli is dat uit zo’n tachtig biologische ingrediënten mensen zelf hun muesli kunnen samenstellen.

Sinds de oprichting in 2007 beschikt het bedrijf inmiddels over webwinkels in tien verschillende landen. Ook in Nederland is het bedrijf al sinds 2010 online actief. Maar een fysieke winkel was er in Nederland tot nu toe nog niet. De inbouw van het pand begint dinsdag en de verwachting is dat de winkel over drie weken af zal zijn.

Er is niet zomaar voor Utrecht gekozen als de eerste plek in Nederland. De stad is langzamerhand, na Amsterdam, de tweede winkelstad in Nederland aan het worden. "Het verschil is dat Utrecht een stad is met veel Nederlanders, terwijl dit in Amsterdam niet het geval is", zegt Jeroen Brouwe van JB Retail namens MyMuseuli. "Daarom is Utrecht uitermate geschikt voor de marktintroductie in Nederland."

De vijftig andere fysieke winkels zijn gevestigd in landen zoals Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Zweden. Hier kun je zelf je 'bio-muesli' mixen. Maar je kunt ook een keuze maken uit de combinaties die er al zijn. Zo zijn er allerlei vruchtenmixen, sportmixen en chocomixen.