Het heeft maanden geduurd voor Klein Berlijn op Rotsoord in Utrecht, maar dit weekend gaat het echt gebeuren: het café viert zijn heropening. 

Gesteggel met de vergunning zorgde ervoor dat er een speciale gedoogconstructie voor het terras van de kroeg gemaakt moest worden.

Donderdagmiddag om één uur krijgt eigenaar Serge Veenendaal de vergunning overhandigd. "Ik ben echt super happy. Volgens mij hoef ik je na maanden wachten niet uit te leggen waarom. Zaterdag gaan we om drie uur 's middags open voor de buurtbewoners en aansluitend voor relaties en andere mensen. Zondag ben ik echt voor iedereen geopend."

Speciale gedoogconstructie

Afgelopen week liet wethouder Paulus Jansen nog aan DUIC weten dat er voor Klein Berlijn een speciale gedoogconstructie werd opgezet. Doordat er door de gemeente eerder fouten zijn gemaakt bij het afgeven van vergunningen voor horecagelegenheden met daarboven woningen, wordt er nu uiterst zorgvuldig gewerkt aan een nieuwe vergunning voor dergelijke gevallen. Veenendaal is daar de dupe van geworden.

Met de speciale gedoogconstructie kan Veenendaal nu wel van start. "Ik weet nog niet precies hoeveel stoelen ik buiten mag zetten, maar reken op een stuk of dertig. Eindelijk kan ik weer aan de slag met programmeren en dergelijke. Ik heb er helemaal zin in!"