Het pop-up restaurant van horecaondernemer Sidney Rubens opent pas in het voorjaar van 2017. De opening van het tijdelijke restaurant 'Roost aan de Singel', wat gepland stond voor de zomer van 2016, is uitgesteld.

Dat laat wethouder Victor Everhardt vandaag weten. Wegens vertragingen met vergunningen zou Rubens alleen nog in de maand oktober open kunnen. In goed overleg is besloten om dit een half jaar uit te stellen, zodat er niet een half jaar lang een leeg gebouw staat op de zandvlakte.

Rubens is geen onbekende in de Utrechtse horecawereld. Zo is hij al mede-eigenaar en initiatiefnemer van Strand Oog In Al (Soia) en eigenaar van restaurant Brass en lunchroom Voer.

Het braakliggend terrein in de bocht van de singel bij het Paardenveld was eigenlijk bestemd voor bioscoop De Kade. Dat plan ging echter niet door. Eerder zei Rubens al dat een pop-up restaurant uitstekend paste op de plek vanwege het tijdelijke karakter. Hij benadrukt dat er geen stadsstrand komt op die plek, zoals eerder werd gesuggereerd.

Het pop-up restaurant gaat nu op 1 april 2017 open.