Restaurant Simple aan de Lange Nieuwstraat in Utrecht heeft een nieuwe locatie gevonden. In het oude ketelhuis van de voormalige Pastoefabriek op Rotsoord opent begin 2017 het nieuwe restaurant.

Aan de Lange Nieuwstraat had Simple geen ruimte meer om te groeien. Eigenaar Ditmar Zuiderhoek is blij met het industriële karakter van het pand, de parkeermogelijkheden en het terras aan het water van de Vaartsche Rijn.

In het oude Ketelhuis (anno 1969), waar men vroeger de stroom opwekte voor de gehele fabriek, zal er plek zijn voor 50 personen. Zuiderhoek legt uit: "De ruimte zal zo origineel mogelijk gelaten worden, de leidingen, takels en de stoomketel blijven zichtbaar. Door de ruim acht meter hoge glazen voorgevel is er straks zicht op de schitterende Vaartsche Rijn. Het restaurant zal qua sfeer, personeel en menukaart niet veranderen."

Simple is niet de enige nieuwe bewoner van de oude Pastoefabriek. De Hogeschool voor de Kunsten Utrecht zal veel van het gebouw in gebruik nemen en ook kleine creatieve bedrijven zullen hun intrek in het pand nemen.