De groene golf op de Kardinaal de Jong werkt niet goed. Het CDA stelt hierover schriftelijke vragen aan het Utrechts college. 
 

Het is niet voor het eerst dat de partij dit doet. Ook in 2014 en 2015 stelde het CDA namelijk vragen over het functioneren van de groene golf voor auto’s op de drukke weg, maar toch voelt de fractie zich genoodzaakt het in 2016 nog een keer te doen. "Telkens gaf het college aan dat het incidenten betrof, geen structurele problemen en dat de groene golf in principe goed functioneerde", stelt fractievoorzitter Sander van Waveren namens de fractie.

Van Waveren heeft de afgelopen weken geconstateerd dat de de panelen langs de weg niet allemaal werken, zie ook de foto hierboven. Verder zijn er van een aantal panelen de pixels uitgevallen waardoor de tekst groene golf nauwelijks meer te lezen is.

De partij wil van het college weten of ze nog steeds van mening is dat er sprake is van incidentele problemen bij de groene golf of dat ook zij nu structurele problemen vaststellen. Ook wil de fractie weten of het klopt dat de gemeente bezig is met de installatie van een nieuw systeem en welke kosten er tot nog toe zijn gemaakt voor aanleg, reparatie, vervanging en aanvulling van de borden en panelen voor deze groene golf.