Het verhaal over de uitbehandelde Emma Post heeft in een weekend tijd ruim 50.000 euro opgeleverd. Een bedrag dat veel hoger is uitgevallen dan de Stichting Vrienden van Emma op voorhand had gedacht.

Dat laat de stichting weten in een persbericht.

"Het verhaal heeft veel meer reacties opgeroepen dan wij hadden verwacht. Maandagmorgen hebben we te horen gekregen dat de teller dit weekend is opgelopen tot het ongelooflijke bedrag van 51.345 euro. Dit is echt fantastisch, hiermee kan niet alleen Emma’s begrafenis betaald worden, maar kan ook een stichting waar jonge mensen in vergelijkbare situatie een beroep op kunnen doen, gerealiseerd worden."

Emma Post is dertig jaar oud en heeft al tien jaar leverkanker. Na meerdere operaties en een transplantatie kwam de ziekte weer terug. Onlangs kreeg ze te horen dat ze is uitbehandeld en nog een jaar te leven heeft. Doordat ze al zo lang ziek is, heeft ze nooit een uitvaartverzekering kunnen afsluiten. Vanwege het winstoogmerk van verzekeraars worden zieke mensen niet geholpen.

Praktische hulp

Met het opgehaalde bedrag kunnen in totaal acht mensen, die een vergelijkbare situatie als Emma hebben, worden geholpen. Naast de gelddonaties hebben ook uitvaartondernemers en kunstenaars praktische hulp aangeboden.

De stichting bedankt iedereen voor de steun en laat weten dat donaties nog altijd welkom zijn. "Al het geld komt ten goede aan de stichting Vrienden van Emma. Op dit moment zijn we druk met het beantwoorden van alle berichten en het oprichten van de stichting", besluit de stichting.