Frans van Seumeren stapt op als voorzitter van amateurclub V.V. De Meern. Hij is met zijn bedrijf Mammoet vijftien jaar lang hoofdsponsor geweest. Van Seumeren kan te weinig tijd vrij maken voor het voorzitterschap. 

Van Seumeren, die tevens grootaandeelhouder van FC Utrecht is, laat op de clubwebsite weten zich altijd verplicht te hebben gevoeld om wat terug te doen voor de De Meern. "Ik  vond dat wij als familie Van Seumeren, met veel werknemers uit het dorp, waarvan gezinsleden en ook mijn familie bij de club hadden gevoetbald en nog voetballen, verplicht waren om een steentje bij te dragen om van V.V. De Meern een mooie, sociale club te maken, met voldoende financiële armslag."

Van Seumeren hekelt de berichtgeving in het Algemeen Dagblad/Utrechts Nieuwsblad een half jaar geleden, waarin door de kop 'De Meern wordt lui' boven een interview mensen zich persoonlijk aangevallen voelden door de voorzitter.

"Deze kop is een eigen leven gaan leiden omdat men zich aangesproken voelde. Geheel ten onrechte, het enige wat ik aangegeven heb is dat ik vond dat er meer sponsors bij dienden te komen, om wanneer ik weg zou vallen de club verder zou kunnen. Nooit heb ik vrijwilligers of andere leden beschadigd, ik ben juist apetrots op ze. Toch heeft de ongenuanceerde reactie van sommigen mij zeer gedaan en heb ik besloten om er, wat ik al van plan was, definitief mee te stoppen, zowel als voorzitter als hoofdsponsor."

Van Seumeren kijkt met veel genoegen terug op de laatste vijftien jaar. "Er is veel bereikt. Van een modale dorpsclub is V.V. De Meern uitgegroeid tot een van de grootste clubs van Nederland met een prachtig sportpark, mede bereikt door slim onderhandelen met de gemeente. Zonder de inzet van alle vrijwilligers waren we nooit zover gekomen. Ik hoop u allen als vrienden nog vaak op het sportpark tegen te komen."