Bier en Appelsap is een online magazine voor ouders in de regio Utrecht met tips om met je kinderen op pad te gaan. Bier en Appelsap houdt van horeca, cultuur, natuur en geeft elke week een overzicht van de leukste weekendtips! Speciaal voor DUIC heeft Bier en Appelsap een leuke selectie weekendtips gemaakt!

Buiten Bock

Op 22 en 23 oktober schenken ze bij Buiten in de Kuil in Lage Vuursche 6 verschillende bokbieren. De vuurkachels worden flink opgestookt. Trek je stevige schoenen aan, zet je muts op, haal je winterjas uit de kast en ga lekker proeven van burgers en echte herfstbieren. En de kids? Die kunnen lekker spelen en rondrennen in het bos of bakken broodjes aan een stok boven het kampvuur.

Wanneer: 22 en 23 oktober
Waar: Buiten in de Kuil in Lage Vuursche
Meer info: Facebookevenement Buiten Bock

Beleef het donker

De nacht dompelt de natuur in een magische sfeer door het ritselen van de bladeren, de roep van een uil en de geur van het bos. Ontdek wat het donker met jou doet. Van tevoren worden er glow in the darkpotjes voor in het donker gemaakt. Aansluitend kun je genieten van de verhalenverteller en vuurspuwer rond de vuurplaats. De activiteit is geschikt voor alle leeftijden en leuk om samen als gezin te doen.

Wanneer: zaterdag 22 oktober
Waar: De Boswerf in Zeist 
Meer info: website van ODRU

Schaatsen met IJsclub Siberia

De Vechtsebanen in Utrecht zijn alweer een paar weken open. Op natuurijs hebben we alweer een tijd niet kunnen schaatsen, maar gelukkig hebben we een ijsbaan in de buurt! IJsclub Siberia heeft een leuke actie: aankomende zondag kun je met 50% korting gaan schaatsen op vertoon van de kortingsbon. Leuk om weer eens uit te proberen toch? En wie weet besluit je om vaker langs te komen en sluit je je aan bij IJsclub Siberia! Check Bier en Appelsap voor de kortingsbon!

Wanneer: zondag 23 oktober
Waar: Vechtsebanen in Utrecht  
Meer info: website IJsclub Siberia

Spoor, roadmovie van een hond

In een wonderlijke en spannende reis vol avontuur is Hond op zoek naar zijn beste vriend. Zal hij hem ooit vinden? Actrice Henke Tuinstra brengt de hond tot leven. Maar zij niet alleen, er zijn ook schaduwen, geprojecteerde landschappen, zichtbaar gemaakte geuren en meeslepende muziek. Die muziek wordt uitgevoerd door vier strijkers van Het Ives Ensemble dat niet live op het toneel aanwezig is, maar via beelden met geluid. Een half uur voor aanvang is bij Podium Hoge Woerd in de Meern ook nog een leuke creatieve activiteit te doen!

Wanneer: zondag 23 oktober
Waar: Podium Hoge Woerd in de Meern   
Meer info: website Podium Hoge Woerd

ING Wilde Buitendagen XXL

Dit weekend kunnen kinderen stap voor stap een echte Boswachter van OERRR worden. Met een Boswachterspaspoort gaan ze op pad langs allerlei onderdelen: als Spotwachter leren ze wild te spotten, als Spoorzoekers gaan ze op zoek naar echte sporen in het bos, als Vuurmeester gaan ze vuur maken zonder lucifers. Ga dus gezellig langs bij de Kaapse bossen in Doorn.

Wanneer: 22 en 23 oktober
Waar: Kaapse bossen in Doorn 
Meer info: Website Natuurmonumenten

Zin in een bezoekje aan het museum? In het UniversiteitsmuseumMuseum Catharijneconvent en Museum Speelklok zijn er speciale activiteiten in het kader van de herfstvakantie! Meer tips vind je op de website van Bier en Appelsap!