Restaurant met sterrenchef Gare du Sud opent op 24 oktober

Gare du Sud opent 24 oktober de deuren aan de Oosterkade in Utrecht. De keuken van het restaurant komt in handen van Jeroen Robberegt, de laatste chefkok die in Utrecht een Michelinster wist te bemachtigen, namelijk bij Karel V. "Ik dacht: ik bel hem gewoon maar eens."

Iets later dan gepland gaat het nieuwe avontuur voor de broers Kasper en Joris Visser nu dan toch echt van start. "We hebben er enorm veel zin. Afgelopen vrijdag hebben we proefgedraaid en zijn tegen nog wat kleine verbeterpunten aangelopen, maar daar kunnen we van leren", vertelt Joris Visser. "De komende week gaan we finetunen en aanstaande maandag gaan we echt beginnen."

Opvallend aan de staf is chefkok Jeroen Robberegt. In 2007 haalde hij als laatste chefkok in Utrecht een Michelinster. Destijds stond hij aan het roer bij Karel V. "We willen een voor Utrecht culinair hoog niveau halen. Een kwaliteitsslag maken. En hiervoor zochten we een kundig iemand. De Utrechtse horecawereld is niet zo heel groot en iedereen heeft elkaar wel eens gesproken. Zodoende dacht ik: ik bel Jeroen gewoon maar gewoon eens op."

Robberegt moet voor de kwaliteitsslag in het restaurant gaan zorgen, waar voorheen restaurant Keuken & Deli zat gevestigd. "Hij kent het klappen van de zweep", vertelt Visser. "Het is een klassieke kok met een Franse slag, die kleine gerechtjes gaat verzorgen."

Tip de redactie