Verduistering van 80.000 euro kasgeld bij TivoliVredenburg

Er is 80.000 euro verduisterd uit de kassa van TivoliVredenburg. Dat laat het bestuur van het Utrechtse muziekpodium dinsdag weten. 

De verduistering vond gedurende 2015 plaats. TivoliVredenburg kwam erachter nadat de jaarcijfers aan het begin van dit jaar werden opgemaakt. Het nieuws kon nu pas naar buiten worden gebracht vanwege het lopend recherche onderzoek.

Afgelopen week heeft de politie een verdachte aangehouden. Dinsdag zijn de medewerkers van TivoliVredenburg geïnformeerd. De verduistering heeft kunnen plaatsvinden vóór de implementatie van het huidige volautomatisch kluissysteem.

TivoliVredenburg heeft bij de ontdekking van de verduistering een forensisch accountant gevraagd om nader onderzoek te doen. Vervolgens is er aangifte gedaan bij politie Midden-Nederland en is de gemeente Utrecht op de hoogte gesteld.

Misbruik

Het onderzoek is nog niet volledig afgerond. TivoliVredenburg verleent haar volledige medewerking aan het strafrechtelijk onderzoek.

"Het is triest te moeten constateren dat tijdens onze opbouwfase misbruik is gemaakt van de situatie", laat Frans Vreeke, directeur TivoliVredenburg weten. "Direct na de ontdekking van de verduistering hebben wij onze processen nogmaals tegen het licht gehouden en waar mogelijk aangescherpt. Daarnaast zijn we onlangs gestart met een cashless betalen campagne."

Terugvorderen

Ook Lennart van der Meulen, voorzitter van de Raad van Toezicht, is verbolgen over de situatie: "Het is belangrijk dat er een verdachte is aangehouden. De schade komt ongelegen nu iedereen zich zo keihard inzet voor een financieel gezond bedrijf. Gevolgen voor onze bezoekers en activiteiten zijn er niet. TivoliVredenburg gaat het volledige bedrag terugvorderen."

In het belang van het strafrechtelijk onderzoek kan TivoliVredenburg momenteel geen verdere informatie verstrekken.

Tip de redactie