Foodmarkt postkantoor Neude krijgt fietsenstalling met 700 plekken

De foodmarkt die in de kelder van het oude postkantoor aan de Neude komt, krijgt een fietsenstalling met 700 plekken. Dat heeft de gemeente gisteren laten weten.

De bedoeling hiervan is dat er bijvoorbeeld geen weekendboodschappen gedaan gaan worden in de foodmarkt. Ook zullen er geen winkelwagentjes komen. De gemeente spreekt dan ook van een ‘mandjessupermarkt’. Doordat er bij het postkantoor niet geparkeerd kan worden, wil de gemeente dat mensen makkelijk met de fiets boodschappen kunnen doen.

Het voormalige postkantoor krijgt meerdere nieuwe bestemmingen. Het wordt, naast het nieuwe onderkomen van de centrale bibliotheek van Utrecht, ook een plek voor horeca, kantoorruimte, winkels en dus ook een foodmarkt met fietsenstalling. 

Het monumentale pand wordt uitgebreid aan de zijde van de Oudegracht met een souterrain en nieuwbouw en er komen meerdere ingangen voor het publiek. Naast de ingang op de Neude komen er ook toegangen aan de Potterstraat en aan de Oudegracht. De bevoorrading van het gebouw gaat voornamelijk via de Drakenburgstraat verlopen.

Om de herbestemming zo vlot mogelijk te laten verlopen heeft het Utrechts college gisteren een aantal besluiten genomen. Belangrijkste hiervan is om diverse omgevingsvergunningen tegelijkertijd ter inzage te leggen.

Tip de redactie