GroenLinks wil autovrije Korte Minrebroederstraat

Het plein bij het Stadhuis, bij de Korte Minrebroederstraat, moet autovrij worden. De fractie van GroenLinks maakt zich hier hard voor, nadat eerder ondernemers rond het plein hierom hadden gevraagd. 

GroenLinks-raadslid Thijs Weistra heeft dit donderdag aangekaart bij de behandeling van de begroting in de gemeenteraad. GroenLinks wil dat het plein voor het stadhuis het domein wordt van voetgangers, van groen en van terrassen.

Weistra: "De Korte Minrebroederstraat is een schitterend plein, met leuke terrassen en winkels, maar op veel momenten rijden er auto’s die het onprettig maken om op de terrassen te gaan zitten. Zeker ’s avonds cruisen er auto’s die geen duidelijke bestemming lijken te hebben, maar ook op andere momenten is het een onoverzichtelijke situatie."

Verschillende ondernemers aan het plein, zoals Ubica, de Zaak en de Burgemeester, hebben bij Weistra aangegeven voorstander te zijn van een autovrij plein. Weistra: "Ondernemers hebben zelfs al plannen laten uittekenen voor de herinrichting van het plein. Ondernemers zijn voor, Utrechters zijn voor, laten we van het stadhuisplein een echt plein voor de stad maken."

Tip de redactie