87 kilometer file aan oostkant Utrecht door ongeluk Waterlinieweg

Een ongeluk van maandag op dinsdag op de Waterlinieweg leidt tot grote problemen op de snelwegen aan de oostkant van Utrecht. De VerkeersInformatieDienst (VID) spreekt van 87 kilometer stilstaand verkeer.

Rond 04:00 uur ramde een vrachtwagen de verkeerslichten op de rotonde bij Laagraven, vlakbij de kruising met de A12. Door het ongeluk zijn meerdere rijstroken op de Waterlinieweg dicht. Vanuit de stad moet daarom al het verkeer over één rijstrook.

Voor verkeer dat vanaf de A12 (Arnhem) komt is het verkeersplein zelfs helemaal afgezet. Zij worden Lunetten ingestuurd. Daardoor loopt het verkeer op de afritten vanaf de A12 vast, waardoor ook de Ring Utrecht volgelopen is.

De VID telt totaal 87 kilometer file rondom Utrecht vanwege het Waterlinie-ongeluk. Zowel de A12 als de A2, A27 en A28 staan vast. Het herstellen van de schade zal nog geruime tijd gaan duren. Verkeer dat Utrecht in of uit wil kan de route over de Waterlinieweg beter mijden. De VID adviseert om de stad in te gaan via bijvoorbeeld de Zuilense Ring of een afrit vanaf de A2.

Tip de redactie