Het plateau naast de Monicabrug in Utrecht is een serieuze optie voor de gemeente als locatie voor de herbouw van de historische stadskraan.

Omwonenden worden hier morgenavond over ingelicht tijdens een inloopbijeenkomst bij RASA.

De gemeente is al langere tijd op zoek naar een nieuwe locatie voor de herbouw van de historische stadskraan nadat de originele locatie, voor de Winkel van Sinkel aan de Oudegracht, niet haalbaar bleek.

Historie

De kraan stond van 1402 tot 1837 op de hoek van de Ganzenmarkt en de Oudegracht. De kraan sneuvelde echter bij het tillen van de kariatiden van de Winkel van Sinkel.

Leerproject

Stichting Bouwloods wil deze kraan herbouwen als leer/werkproject binnen de doelstelling van Stichting Bouwloods Utrecht. Met dit project zou Utrecht enerzijds een deel van de verloren geschiedenis terug krijgen en anderzijds is het een werkgelegenheidstraject door middel van opleiden en bieden van werkervaring.

De gemeente laat weten de bewoners zo vroeg mogelijk bij de plannen te willen betrekken en wil daarom nu al de plannen toelichten. De inloopbijeenkomst begint dinsdagavond 11 oktober om 19.00 uur in RASA.