Bier en Appelsap is een online magazine voor ouders in de regio Utrecht met tips om met je kinderen op pad te gaan. Bier en Appelsap houdt van horeca, cultuur, natuur en geeft elke week een overzicht van de leukste weekendtips!

Down Under Kids Obstacle Run

Op zaterdag organiseert Down Under naast de Obstacle Run voor volwassenen weer een toffe Kids Run speciaal voor kinderen van 8 tot 12 jaar. Hier kun je over een aangepast parcours van 3 km heerlijk door de modder kruipen, heuvels beklimmen, genieten van de superglijbaan en samen nog vele andere hindernissen bedwingen.

Wanneer: zaterdag 8 oktober 
Waar: Down Under, Nieuwegein
Meer info: Website Obstacle Run

Kinderboekenweekfeest Stadsschouwburg
Samen met De Utrechtse Kinderboekhandel is op zaterdag 8 oktober van alles georganiseerd in de Stadsschouwburg. Er is een workshop met schrijfster Enne Koens en een workshop GVR met Ila van der Pouw. In de hal heeft De Utrechtse Kinderboekhandel een verkoopstand met mooie boeken. Ook kun je op de foto met de hoed van Jubelientje. In Mevr. Dudok knutsel je o.a. met Jeska Verstegen (Prinses Keteltje).

Wanneer: zaterdag 8 oktober
Waar: Stadsschouwburg Utrecht
Meer info: Website Stadsschouwburg Utrecht

Kinderboekenfeest Figi
Met ‘Voor altijd jong’ staan opa’s en oma’s centraal in de Kinderboekenweek. Het belooft in Figi een spetterend feest te worden met heel veel beroemde schrijvers. Ze geven workshops, vertellen over hun boeken en signeren. Er komen verschillende schrijvers van kinderboeken naar het feest. En de schrijver van Dolfje Weerwolfje, Paul van Loon, komt met zijn geweldige theatershow ‘Dolfje Weerwolfje en de kunst van het lezen’. En verder nog veel meer: schminken, goochelen, een verteltent, muziek, knutselen en voorlezen en natuurlijk een boekenstand met heel veel leuke kinderboeken. 

Wanneer: zondag 9 oktober
Waar: Figi Zeist
Meer info: Website Figi

Paddenstoelen zoeken
Geniet in de Kaapse Bossen van de kleuren en paddenstoelen in het mooiste seizoen van het jaar: de herfst! Maak samen met de boswachter een prachtige herfstwandeling op de Utrechtse Heuvelrug. Als de grond goed nat is, kun je in de Kaapse bossen wel 50 of meer verschillende soorten paddenstoelen tegen komen.

Of ga naar Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek en wandel daar mee met de boswachter over de kleurrijke ’s-Gravelandse Buitenplaatsen. Verwonder je over de vele paddenstoelen, struin door de afgevallen bladeren en knabbel tussendoor op een beukennootje. Misschien kom je wel een kabouter tegen onderweg of een eekhoorn die een wintervoorraad aanlegt.

Wanneer: zondag 9 oktober
Waar: Kaapse bossen in Doorn en Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek in ‘s-Gravenland
Meer info: Website Natuurmonumenten Doorn en Natuurmonumenten ‘s-Gravenland

De Trotsmarkt en speurtocht bij Kasteel Groeneveld
Iedere tweede zondag van de maand van maart t/m november vind je op Trotsmarkt een gevarieerd aanbod van mooie en lekkere producten aangeboden door mensen die passie hebben voor hun vak.

Er is van alles te doen voor jong en oud. Naast een bezoek aan het kasteel kun je buiten in het park een speurtocht doen aan de hand van prenten van Charlotte Dematons. Zo beantwoorden de kinderen vragen over kasteel, landgoed en omgeving. De allerkleinsten kunnen kabouters zoeken die zich verstopt hebben in de buurt van het bord.

Wanneer: zondag 9 oktober
Waar: Kasteel Groeneveld, Baarn
Meer info: Website Trotsmarkt en Kasteel Groeneveld

Wil je meer tips? Bier en Appelsap selecteert elke week de leukste weekendtips om op pad te gaan met je kinderen in de regio Utrecht.