De nieuwe brillenwinkel Polette aan de Steenweg in Utrecht ging zaterdag open, maar werd na twee dagen ’s nachts al volledig leeggeroofd. Alle kostbare meetapparatuur en duizend brilmonturen zijn meegenomen.
 

Afgelopen zaterdag ging de showroom van het brillenmerk Polette open. Slechts twee dagen na de opening, in de nacht van maandag op dinsdag, werd er ingebroken. Er werd voor een waarde tussen de 20.000 en 30.000 euro geroofd.

Naast het pand van Polette is een poortje, waarachter ladders van schilders lagen. Vermoedelijk is het poortje niet goed dichtgedaan, waardoor de daders een ladder hebben kunnen pakken. Met de ladder zijn ze op het dak van de winkel geklommen, om zo via de achterkant het pand binnen te komen.

Aan de achterkant zit een glazen uitbouw, waarvan de glazen zijn vastgezet met aluminiumstrips. De daders hebben de schroeven van een aluminiumstrip losgeschroefd, om een raam met een vacuümzuiger uit te kunnen halen. Op die manier hebben ze geluidloos de winkel kunnen binnensluipen. Volgens de eigenaar is er verder niets kapot gemaakt in de winkel.

De winkel is nu tijdelijk gesloten, maar wil volgende week weer opengaan. "Dan ben je van harte welkom in Utrechts meest vooruitstrevende optiekzaak met brillen waar zelfs criminelen blijkbaar van watertanden."