De gemeente wil een middelbare school gaan bouwen op het Berlijnplein, het dak van de A2 in Leidsche Rijn. Die moet aan de groei van met name leerlingen in Leidsche Rijn tegemoet gaan komen.
 

De gemeente Utrecht ziet in de komende jaren een grote groei in aantal middelbare scholieren, vooral in Leidsche Rijn. Daar wordt de komende jaren namelijk nog stevig doorgebouwd. Daarom willen ze er vijf nieuwe scholen gaan bouwen, waarvan één op het dak van de A2 op het Berlijnplein. Die school moet plek gaan bieden aan zo’n 1.000 middelbare scholieren.

De verwachting is dat er tot en met het jaar 2030 zo’n 2.400 tot 2.700 leerlingen in Utrecht in het voortgezet onderwijs bijkomen. Veel van die leerlingen zullen in Leidsche Rijn naar school willen. Daarom komt daar een nieuwe brede scholengemeenschap waar leerlingen van het vmbo tot het gymnasium terecht kunnen.

Extra ruimte

Ook wordt er extra ruimte gecreëerd bij bestaande scholen, zoals bij het X11 (waar voor de zomer al 4 extra noodlokalen zijn bijgeplaatst). Ook krijgt het Via Nova College een nieuw schoolgebouw, waar gezien de groei van het aantal leerlingen de nieuwbouw is verruimd van 600 naar 800 leerlingen. Ook de leerlingencapaciteit van het Gerrit Rietveld College wordt vergroot naar maximaal 1.350 leerlingen.